Boomhuttenfest - Tubalow#1

Tubalow#1 is vormgegeven in een kunststof buissegment, dat normaal gesproken wordt gebruikt voor de opslag- en afvoer van water. Met dit type buizen kunnen ondergrondse stelsels worden gebouwd waarin zowel de regelapparatuur van drinkwatersystemen kan plaatsvinden. 

Tubalow#1 beschikt over een eenvoudig, functioneel en slijtvast interieur, geschikt als verblijfplaats voor twee personen. 

 

Het ontstaan

Kamperen gaat voor mij over het avontuur, het onverwachte, en het slapen op bijzondere plekken. Ook als maker stort ik mij steeds weer in nieuwe avonturen, het onbekende. Op zoek naar spannende oplossingen, voor onalledaagse problemen.

Zo ben ik ook bij Van Kaam in Zaandam terecht gekomen. Een specialist in kunststof leiding systemen- en rioleringsputten. Bij een eerste bezoek aan dit bedrijf, was ik direct onder de indruk van de enorme structuren, de buizen, en de mogelijkheden van de kunststof materialen. Wind- en waterdicht, robuust, solide en groot genoeg om in te slapen.

Bastiaan van Kaam is minstens zo enthousiast, en gezamenlijk werken we een idee uit tot een nieuwe kampeer unit.

Samenwerking

Dit project is een samenwerking tussen Boomhuttenfest en Van Kaam. Boomhuttenfest is een langlopend Social-Design project van Tobias Krasenberg en Sander Borsje, onder initiatief van Stichting Young Designers.

www.boomhuttenfest.com

www.tobiaskrasenberg.com

cargocollective.com/boomhuttenfest

www.splinters.nu

www.ydsite.nl

www.kaamktl.nl

Eerder werk - Solid family

Solid family is gemaakt speciaal gemaakt voor de UrbanCampsite 2015.