Rick Abelen - Magic Box

Magic Box is een woon- en slaapobject in de vorm van een camera obscura, mysterieus en sober in eenvoud. Via een lens in een gaatje in de wand komt de buitenwereld op zijn kop het verblijf binnen.

  • Slaapobject voor 2 personen.
  • 85 euro per nacht
  • Reserveren

Partners

Magic box is afgewerkt met hout van Zwarthout, een bedrijf van Pieter Weijnen dat houtproducten maakt door ze met vuur te bewerken. De Shou Sugi Ban brandtechniek is geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities. In de oven bewerkte houtsoorten krijgen in contact met vuur hun eigen structuur en toepassingen, zowel esthetisch (kleur en textuur) als bouwfysisch (brandvertraging). Shou Sugi Ban wordt in Japan nog steeds toegepast in moderne gebouwen, zoals die van bekende architect Terunobu Fujimori.

Rick Abelen

Rick Abelen is master student Bouwkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven en redacteur van bouwkundig magazine Chepos. Magic Box is een ode aan de wetenschap en Science park in het bijzonder, dat bezoekers laat zien hoe andere manieren van kijken het leven kunnen verrijken. Meer Rick Abelen