Akko Goldenbeld & Miriam van Eck - Tru

In TRU is temperatuur niet alleen voelbaar maar ook zichtbaar. Met een laag thermochromisch pigment komt de ruimte tot leven. De vorm van de unit zelf is opgebouwd als een natuurlijk ventilatiesysteem en van binnenuit te regelen.

  • Slaapobject voor 2 personen.
  • 85 euro per nacht
  • Reserveren 

Warm of koud

Temperatuur is tegelijkertijd intuïtief en complex. Als wij ons snikheet of ijskoud voelen maken we een vergelijking die vaak de toon zet van onze belevingswereld, klimaatverandering wordt o.a. aangegeven door historische vergelijkingen van temperatuur, en (elektrische)energie kan worden opgewekt door een ontmoeting van temperatuurverschillen. Er gebeurt wat wanneer temperatuur relatief gezien wordt. 

Wie zijn wij?

Wij zijn beide recent afgestudeerd aan de afdeling Public Space van de Design Academy Eindhoven en werken nu als zelfstandigen en met anderen aan product en installatie projecten. 

Eerder werk Miriam van Eck - Mountain base

Een snelle oplossing om de krimpende berg op te zetten. Met een wig.

Eerder werk Miriam van Eck - Negev

Een kopstuk wordt afgewogen door een rots waardoor je naar beneden kijkt

/ Of /

Wandelen door een rotsachtige woestijn in een draagbare ervaring.

Eerder werk Akko Goldenbeld - Bellamp

Eerder werk Akko Goldenbeld - Citymusic


De hoge gebouwen in het stadscentrum hebben een zwaardere aanraking; De lage villa's in het zuiden creëren aanzienlijk zachtere geluiden. Akko Goldenbeld heeft een zeer persoonlijke manier om naar de stad te kijken of liever te luisteren.

Hij heeft een schaalmodel van Eindhoven gemaakt.

Op een draaibare houten cilinder zetten de gebouwen kleine hamers in beweging die de sleutels van een piano spelen. En draaien en draaien, de stad laat zijn stem horen: van luid tot zacht, lang tot kort, hoog naar laag, vertaald de driedimensionale realiteit van de stedelijke ontwikkelaars tot een gehoorbeleving.