HackSite

#hacksite2022
strandeiland-ijburg

21-29 mei, 2022

venividimultiplex

installatie

licht

bakkerij de eenvoud

scholenproject

thrive yoga

spoken word - steff g

venividimultiplex

Venividimultiplex

HACKSITE is een lichte en open vesting van bouwhekken op het strand, die bezoekers overnemen met hun aanwezigheid, actie en invulling.

De bouwhekken weerspiegelen alle bouwactiviteit op IJburg. De tentvormen het pionierende vestigingsklimaat.
In het duister waakt er een mysterieus groen deinend oog over de site. Overdag maakt de zon het spel van licht en schaduw.

VENIVIDIMULTIPLEX is een wereldwijd breed opererend ontwerpcollectief. Van interactieve installaties tot klimaatpositieve ontmoetingspleinen - altijd een unieke ervaring en een positieve boodschap.

Let’s make things epic!

Hacksite
We hacken het strand

(2022)

strandeieland, ijburg, 21—29 mei
#hacksite2022

UrbanCampsite Amsterdam en Venividimultiplex bouwen samen Hack Site Strandeiland op IJburg. We bouwen deze tijdelijke nederzetting met ‘hacken’. Dat zijn bouwhekken die zijn getransformeerd tot tenten. Door het steeds veranderende licht boven Strandeiland, ontstaat rondom de hacken een spel van licht en schaduw, zand en water. In de nacht waakt een mysterieus groen deinend oog over de nederzetting. Laat je verrassen en prikkelen door dit vervreemdende effect. 

Meestal staan deze bouwhekken aan de zijlijn van een terrein en dienen als afrastering. Op Hack Site Strandeiland zijn ze juist het middelpunt van een abstract en surrealistisch landschap. De bouwhekken weerspiegelen alle bouwactiviteit op IJburg, de tentvormen het pionierende vestigingsklimaat. 

 

Dwaal door deze beginnende nederzetting en ontdek hoe je jezelf vertrouwd kan maken met een nieuwe onbekende plek in de stad. Met het zand onder je voeten en de tijdelijke hacken om je heen, is het niet moeilijk om je  voor te stellen dat hier straks échte gebouwen staan waar mensen hun dagelijkse leven leiden. Strandeiland is straks geen kale vlakte meer, maar een plek waar geleefd wordt.

Het toe-eigenen van deze plek, voel je nog beter als je meedoet aan de activiteiten die hier worden georganiseerd. Wat denk je ervan om je eigen brood te bakken - en te eten - of een zelfontworpen vlag te plaatsen op een plek die jij mooi vindt? Bij het fotografieproject kies je een plek voor een duoportret: jij én de omgeving. Bij de spoken word workshop leer je hoe je indrukken van de omgeving in woorden kan vangen.

Hack Site Strandeiland verandert in een paar dagen van een idee naar werkelijkheid. Deze gehackte plek wordt een tijdelijk onderkomen waar je kan ervaren hoe je binnen no time een gemeenschap bouwt. Met elkaar creëren we nieuwe verhalen, herinneringen en geschiedenis op een nieuwe plek in Amsterdam. 

Subsidi

Amsterdams Fonds voor de Kunsten
KWS
Gemeente Amsterdam Oost

afk
logo-kws
Logo-Gemeente-Amsterdam-oost.001-zwart

Met dank aan

Onze hulptroepen, gemeente Amsterdam, reddingsbrigade en de mannen van KWS.

Adriaan, Baukje, Betty, Ellen, Ernst, Hans, Heleen, Helen, Henk, Julia, Kathinka, Marty, Mees, Merle, Michel, Mik, Myrase, Nicole, Noa, Rens, Robine, Sabine en Saskia...