HackSite

#hacksite2022
strandeiland-ijburg

21-29 mei, 2022

ism venividimultiplex

We hacken het strand!

UrbanCampsite Amsterdam en Venividimultiplex bouwen samen Hack Site Strandeiland op IJburg. We bouwen deze tijdelijke nederzetting met ‘hacken’. Dat zijn bouwhekken die zijn getransformeerd tot tenten. Door het steeds veranderende licht boven Strandeiland, ontstaat rondom de hacken een spel van licht en schaduw, zand en water. In de nacht waakt een mysterieus groen deinend oog over de nederzetting. Laat je verrassen en prikkelen door dit vervreemdende effect. 

Meestal staan deze bouwhekken aan de zijlijn van een terrein en dienen als afrastering. Op Hack Site Strandeiland zijn ze juist het middelpunt van een abstract en surrealistisch landschap. De bouwhekken weerspiegelen alle bouwactiviteit op IJburg, de tentvormen het pionierende vestigingsklimaat. 

Dwaal door deze beginnende nederzetting en ontdek hoe je jezelf vertrouwd kan maken met een nieuwe onbekende plek in de stad. Met het zand onder je voeten en de tijdelijke hacken om je heen, is het niet moeilijk om je  voor te stellen dat hier straks échte gebouwen staan waar mensen hun dagelijkse leven leiden. Strandeiland is straks geen kale vlakte meer, maar een plek waar geleefd wordt.

Het toe-eigenen van deze plek, voel je nog beter als je meedoet aan de activiteiten die hier worden georganiseerd. Wat denk je ervan om je eigen brood te bakken - en te eten - of een zelfontworpen vlag te plaatsen op een plek die jij mooi vindt? Bij het fotografieproject kies je een plek voor een duoportret: jij én de omgeving. Bij de spoken word workshop leer je hoe je indrukken van de omgeving in woorden kan vangen.

Hack Site Strandeiland verandert in een paar dagen van een idee naar werkelijkheid. Deze gehackte plek wordt een tijdelijk onderkomen waar je kan ervaren hoe je binnen no time een gemeenschap bouwt. Met elkaar creëren we nieuwe verhalen, herinneringen en geschiedenis op een nieuwe plek in Amsterdam. 


#hacksite2022
OPROEP KUNSTENAARS
Hack deze plek 

UrbanCampsite Amsterdam roept kunstenaars en creatieven in en rond Amsterdam op om het Strandeiland op IJburg te bezetten. Van 21 tot en met 30 mei wordt dit je tijdelijke artistic space.

UrbanCampsite Amsterdam zoekt, kunstenaars en creatieven die samen met haar deze plek willen hacken. Hacken op welke manier dan ook, fotograferen, filmen, dansen, schilderen, schrijven, een korte theatervoorstelling, installatie of muziek maken, alles kan en mag op deze tijdelijke artistic space. UrbanCampsite nodigt iedereen uit gebruik te maken van het landschap, de hekken, de nog niet bestaande geschiedenis en de glorende toekomst van dit ongerepte stuk grond. De Hack Site is van 21 tot 30 mei vrij toegankelijk voor een breed publiek van omwonenden, toekomstige bewoners en geïnteresseerde Amsterdammers. Maar mocht je iets maken waar je een toegangsprijs voor wilt heffen, dan is dat ook mogelijk en bespreekbaar.

Je kunt je opgeven via info@urbancampsiteamsterdam.com. Voor meer informatie over praktische zaken kun je bellen of whatsappen met Francis Nijenhuis: 06-23460571.

#hacksite2022
We hacken het strand! Scholen project Hack Site Strandeiland 2022

Wij nodigen alle groep 8-ers en middelbare scholieren van Amsterdam uit het Strandeiland te bezoeken en zich het eiland toe te eigenen, te Hacken!

Door middel van zichzelf te fotograferen in het landschap. Of om een "Hack" te hacken met een zelfgemaakte vlag.

voor wie:  groep 8 & mavo, havo & vwo 
locatie:  strandeiland ijburg 
wanneer:  23/27 mei 2022 
kosten:  gratis 
tijdsduur:  1,5 uur 

Meer informatie: groep 8-ers
Meer informatie: middelbare scholieren

Activiteiten

Einddiner
28 mei

Op zaterdagavond sluiten we de tentoonstelling af met pizza en flammkuchen tussen de Hacken. We nodigen iedereen uit om op het strand met ons te dineren. 18:00-23:00 uur

Op zaterdagavond 28 mei sluiten we vanaf 18 uur de Hacksite af met een diner tussen de hacken. Iedereen is welkom. Neem een tafel en stoel mee, of een kleedje, bestek, een flesje wijn, of ander drankje en kies zelf een plekje uit op het strand. We bakken pizza, fammkuchen en brood.

 De pizza en flammkuchen zijn € 5.
Tussendoor silent disco.

 Meld je aan voor vrijdag…

info@urbancampsiteamsterdam.com.
Vermeld je naam, je telefoonnummer en het aantal personen.

Spoken Word Workshop
Steff Geelen

21 mei 2022

Hoe creëer je herinneringen op nieuwe grond? Wie bepaalt hoe het leefgebied wordt ingekleurd? Wat is de toekomst van de stad?

Vanuit deze vragen en het specifieke thema “het innemen van een nieuwe plek” geeft Poetry Circle 020-coach Steff Geelen twee spoken word-workshops op zaterdag 21 mei, van 11:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 16:00. Tijdens deze workshops werken deelnemers aan teksten die uiteindelijk worden opgenomen en de gehele ‘hack’-periode op Hack Site te horen zijn. De teksten van de deelnemers worden eveneens geprint en in de kunstinstallatie gebruikt. 

Yoga
Thrive yoga

hemelvaartsdag - 26 mei 2022 - 13:00-14:00

Wij nodigen iedereen die op IJburg yoga beoefent uit voor een grote yoga sessie op het strand. 

Schrijf je (gratis) in via thriveyoga.nl, neem je eigen yogamat mee en we zien je heel graag op Strandeiland.

Broodjes bakken
Bakkerij de eenvoud

'Dagelijks brood' - 10:00-12:00 uur

Op de Hack Site bakt Bakkerij De Eenvoud elke dag brood en mag iedereen meebakken. Als de broden in de oven staan, kan je mooi wat kletsen en ervaringen uitwisselen met andere bakkers en proevers.

De kar van Bakkerij de Eenvoud doet gedurende de hele periode dienst als receptie en ontmoetingsplek voor
Hack Site (bakkerij-de-eenvoud.nl).   

Open Podium
Creatieven

De plek is gedurende de hele periode beschikbaar voor mensen of organisaties die Hack Site Amsterdam willen gebruiken om zich te laten inspireren, als oefenruimte of voor optredens.

Gastgebruikers kunnen bijvoorbeeld zijn: choreografen, meditatieclub, fotografen, tekenclub, dansers, zangers, muzikanten, betrokkenen die praten over de toekomst van het eiland, de gemeente Amsterdam etc. We mikken hierbij op een breed publiek. De definitieve programmering moet nog vastgesteld worden.

Blok een tijdslot. Stuur een mail 
info@urbancampsiteamsterdam.com

Fotografie
#Hacksite2022

Vereeuwig jezelf in het landschap! Kijk naar jezelf als een moderne ontdekkingsreiziger. Je hebt net een nieuw eiland ontdekt! Hoe laat ik de rest van de wereld kennismaken met mij en mijn ontdekking?

Maak een foto van jezelf in het landschap. En plaats dit op instagram met #hacksite2022

Vlaggen maken
#Hacksite2022

Maak een vlag en Hack een "Hack". Vereeuwig jezelf in het landschap! 
10:00-17:00 uur

Vlaggen zijn vaak het trotse symbool van een gebied, een stad, sportclub of een familie. Vlaggen horen onmiskenbaar bij het uitroepen van nieuw land. Op het strand van Hack Site kan je je eigen vlag maken. Daarna kan je hem plaatsen op een plek die jij goed vindt. Leuk als je jezelf daar fotografeert als ontdekkingsreiziger en de foto plaatst bij ons fotografieproject. En ook op instagram met #hacksite2022

IMG_3235

Nachtlicht
Venividimultiplex

HACKSITE is een lichte en open vesting van bouwhekken op het strand, die bezoekers overnemen met hun aanwezigheid, actie en invulling.

De bouwhekken weerspiegelen alle bouwactiviteit op IJburg. De tentvormen het pionierende vestigingsklimaat.
In het duister waakt er een mysterieus groen deinend oog over de site. Overdag maakt de zon het spel van licht en schaduw.

VENIVIDIMULTIPLEX is een wereldwijd breed opererend ontwerpcollectief. Van interactieve installaties tot klimaatpositieve ontmoetingspleinen - altijd een unieke ervaring en een positieve boodschap. Let’s make things epic!

2022-uca3

Bezinning
29 mei

Op zondag komt de rust terug op het strand en kan iedereen nog even langskomen om te komen nagenieten. 

 

235CDC89-E07E-4DA8-A666-D28FE33AE920

Met dank aan:

Amsterdams Fonds voor de Kunsten
KWS
Gemeente Amsterdam Oost
En al onze hulptroepen.

afk
logo-kws
Logo-Gemeente-Amsterdam-oost.001-zwart