Reserveren via Airbnb

Reserveren is mogelijk via AIRBNB. Op de homepage vind je alle objecten die kunnen worden geboekt.Het makkelijkste is om de link bij de objecten te gebruiken.

Ontvangst

Op UrbanCampsite Amsterdam is er altijd iemand aanwezig om je te ontvangen, rond te leiden en van informatie te voorzien. Annette en Francis worden daar deze zomer bij geholpen door een internationale groep vrijwilligers.

Comfort

De objecten op UrbanCampsite verschillen in omvang en comfort. Alle objecten zijn voorzien van een comfortabel bed dat opgemaakt voor je klaar staat bij aankomst. Je kunt gebruikmaken van het sanitair van de camping. Wij zorgen voor de wc-rol. Handdoeken en een toilettas neem je zelf mee. De objecten zijn niet voorzien van elektriciteit, maar wij zorgen natuurlijk wel voor een romantisch bedlampje. 

Atelier van Lieshout - Tribal Toilet Tower

Atelier Van Lieshout laat op de UrbanCampsite een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: de ontwikkeling en bouw van de nooit eerder vertoonde Tribal Toilet Toren.

De toren is een spectaculaire sculptuur van twee lagen hoog, opgebouwd uit toiletten, douchecellen, compostreservoirs, septic tanks etc. Het betreft een werkende, zelfvoorzienende installatie. Door polyester in één kleur te gebruiken krijgt het een monolithisch karakter.

Toiletten, leidingsystemen, waterzuiveringsinstallaties etc. hebben altijd als een rode draad door het werk van Atelier Van Lieshout gelopen, meestal met een autarkische of in ieder geval zelfvoorzienende inslag.

Van een toiletunit voor het Museum Boijmans van Beuningen, een eigen watervoorziening voor Franchise Unit Museum Middelheim Antwerpen tot sculpturen als I Feacal Experimental, een opstelling om uit eigen fecalien gas te winnen, alles geeft blijk van een fascinatie voor dit onderwerp en de drang om dit ondergeschoven gedeelte van onze wereld zichtbaar te maken.

De Tribal Toilet Toren vormt binnen het huidige New Tribal Labyrinth project een verzamelplek voor een nieuwe mini-samenleving, als de grote boom in het middelpunt van een voorhistorisch dorp.

Dit is ook de functie die het werk binnen de Urban Campsite vervult.

In- en uitchecken

Inchecken doe je tussen 15.00 uur en 21.00 uur bij de receptie van UrbanCampsite. Je wordt ontvangen door de initiatiefneemsters van UrbanCampsite, Annette van Driel en Francis Nijenhuis. Bij hen kun je terecht voor al je vragen en verzoeken. Uitchecken: tot 11.00 uur.

De "Hancell"

De Campsite wordt voorzien van zonnepanelen. Kunstenaar Filip Jonker heeft een batterij ontwikkelt samen met Hans Brouwer (ORTEGA SUBMERSIBLES B.V.) om zo de duurzaam opgewekte stroom te kunnen opslaan.

Kunstenaar Filip Jonker ontwikkeld sinds 2014 een electrische duikboot genaamd de Ortega Mk1C. Tijdens de ontwikkeling van deze duikboot zijn ook een aantal andere uitvindingen gedaan. Een ervan is de batterij genaamd Hancell naar de ontwerper Hans Bouwers. De Hancell bestaat uit 378 Panasonic 18650 batterijen en een BMS (battery management). De Hancell is uiteraard waterdicht en getest tot 300 meter diepte. Door het BMS is het mogelijk de batterij te laden met windenergie en zonnepanelen. De directe output van de batterij is onder te verdelen naar 5 V, 12V en 24V.

Groepen

Wil je met een groep komen? Laat het ons weten via deze link. Wij beantwoorden je mail zo snel mogelijk.

Lokatie afhuren

Opzoek naar een bijzondere lokatie voor een presentatie, borrel, bedrijfsuitje of fotoshoot. Wij ontvangen jullie graag.

Science Park

Het Science Park is de ultieme locatie voor UrbanCampsite: onbekend, maar buitengewoon.

UrbanCampsite wil kunst en design aan de ziel van een een plek verbinden - in dit geval aan innovaties, technologie en wetenschap. Science Park biedt hierbij volop mogelijkheden om samen te werken met fantastische initiatieven - van jong en veelbelovend tot toonaangevend.

Daarnaast is de sfeer op deze locatie totaal anders dan de vorige edities: van boscamping, naar zandvlakte-op-een-landtong, tot een terrein midden op het wetenschappelijk toneel van Amsterdam, waar Anna's Tuin & Ruigte herinnert aan boerin Anna die hier ooit haar koeien liet grazen.

Science Park Amsterdam ligt in het oostelijk deel van Amsterdam (Watergraafsmeer). Het Sciencepark wordt ontwikkeld tot internationaal kenniscomplex, waar samenwerking tussen wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid gestimuleerd wordt.

Er bevinden zich op het Science Park ruim 90 bedrijven gespecialiseerd in ICT en biologie, de bètafaculteit van de Universiteit van Amsterdam en wetenschappelijke instituten.

Restaurant De Polder

Op 1 minuut loopafstand vind je restaurant De Polder. Voor ontbijt, lunch en avondeten.

Winkels in de buurt

Op 5 minuten loopafstand, op de Carolina MacGillavrylaan, vind je de SPAR supermarkt. Op 15 minuten loop afstand staat u midden in de Indische buurt. Vol leuke winkeltjes. En niet te vergeten de Dappermarkt.

Anna's Ruigte

UrbanCampsite ligt naast Anna's tuin. Anna's tuin is begonnen als een initiatief van team Green Science Park om een ecologische tuin te maken in het gebied tussen de hoofdingang van het Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en de rondweg op het Science Park. De tuin voor studenten, bewoners en bezoekers van het Science Park zal volgens een permacultuur design ingericht worden.

Looks van terrein

Het terrein is ontworpen door Maike van Stiphout van DSLandschaparchitecten. Academie voor Bouwkunst onder begeleiding van Machiel Spaan en Narda Beunders zullen de entree aanpakken. Zij maken een hekwerk van allure. 

Gezamelijke ontmoetingsplaats

Een ontwerp van Narda Beunders van A roof for humanity. Zij zal samen met nieuwkomers een dak bouwen voor onze gasten. Wat nobel!