Reserveren via Airbnb

Reserveren gaat altijd via Airbnb. Op de homepage vind je alle objecten die je kunt boeken. Gebruik de link bij je gewenst object. 

Ontvangst

Op UrbanCampsite Amsterdam is er altijd iemand aanwezig om je te ontvangen, rond te leiden en van informatie te voorzien. Initiatiefnemers Annette van Driel en Francis Nijenhuis worden er deze zomer bij geholpen door een internationale groep vrijwilligers.

Comfort

De objecten op UrbanCampsite verschillen in omvang en gemak. Ze zijn allemaal voorzien van een aangenaam bed dat opgemaakt voor je klaar staat bij aankomst. Je kunt gebruikmaken van het sanitair van de camping. Wij verzorgen de wc-rol. Handdoeken en toilettas neem je zelf mee. De objecten bevatten geen elektriciteit. Wij zorgen natuurlijk wel voor een romantisch bedlampje. 

Atelier van Lieshout - Tribal Toilet Tower

De Tribal Toilet Toren is naast een zelfvoorzienende installatie een spectaculaire sculptuur van twee lagen hoog, opgebouwd uit twee toiletten, twee douchecellen, compost-reservoirs en septic tanks. De toren is bedacht en gebouwd door het beroemde Rotterdamse bureau Atelier Van Lieshout. 

Douches
Voor gebruik van de douches zijn we aangesloten op waternet. Al het douchewater word opgevangen in een bak met een rietfilter. En het rietfilter reinigt het water dat daarna kan worden hergebruikt.

Toiletten
Bij de toiletten komt geen water te pas. Urine loopt naar de bodem van het compostvat waar ze wordt afgevoerd en gezuiverd door een rietfilter. Uitwerpselen worden in combinatie met stro, bacteriën en zuurstof omgezet in goede, fris ruikende potgrond. 

Van het grit
Met de Tribal Toilet Tower wil Atelier Van Lieshout het belang van water en sanitaire voorzieningen bij het succesvol opbouwen van een samenleving onder de aandacht brengen. Het idee is dat de installatie, die water zuivert en uitwerpselen composteert, los van het grit kan functioneren op plekken waar water aanwezig is. In ontwikkelingslanden, maar dus ook hier.

Overtreders W - Kuurlandschap

Vanaf 1 juli

Een lang gekoesterde wens van Overtreders W is eindelijk uitgekomen! Voor Urban Campsite realiseren ze een kuurlandschap waarin bekende en onvermoede kwaliteiten van de natuur zichtbaar en beleefbaar worden gemaakt. Op openingstijden kunnen verblijvers én bezoekers zachtjes komen uitwiegen in de reuzenhangmat, een weldadig modderbad van Science Park-klei nemen of een hot stone massage ondergaan.
Ontspanning at the spot en ontspanning to go! Als Onkruideniers Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer er zijn, kun je je eigen lavendelolie en goudsbloemzalf maken en meenemen naar huis.

In- en uitchecken

Inchecken doe je tussen 15.00 uur en 21.00 uur bij de receptie van UrbanCampsite, waar je wordt geholpen door initiatiefneemsters Annette van Driel en Francis Nijenhuis.
Uitchecken voor 11.00 uur.

Naar Amsterdam Centrum en terug

De snelste manier om in Amsterdam Centrum te komen is de trein nemen op NS Science Park, 5 minuten lopen van de UrbanCampsite. Er gaat elk kwartier een trein vanaf 5:00 uur 's ochtends. Reisduur 8 minuten.

Terug naar UrbanCampsite
Vanaf NS Amsterdam Centraal vertrekken regelmatig treinen naar NS Science Park, de laatste om 00:41 uur 's nachts. 

Groepen

Wil je met een groep komen? Dat kan. Laat het ons weten via deze link. Wij beantwoorden je aanvraag zo snel mogelijk.

Locatie afhuren

Op zoek naar een bijzondere lokatie voor een presentatie, borrel, bedrijfsuitje of fotoshoot. Wij ontvangen u graag. Mail ons!

Narda Beunders - Room for Humanity

UrbanCampsite heeft een knusse gezamenlijke ruimte waar kleine versnaperingen liggen, camping-koffie & thee wordt geschonken en op gezette tijden een borrel. De ruimte is gebouwd in samenwerking met vrijwilligers en vluchtelingen van Roof for Humanity.

Restaurant De Polder

Op 1 minuut loopafstand vind je restaurant De Polder. Voor ontbijt, lunch en avondeten.

Winkels in de buurt

Op 5 minuten loopafstand vind je op de Carolina Mac Gillavrylaan de SPAR supermarkt. 10 minuten verder sta je midden in de Indische buurt, vol leuke winkeltjes en Amsterdams beste markt, de Dappermarkt.

Anna's Tuin & Ruigte

UrbanCampsite ligt naast Anna's tuin, een uniek stukje poldernatuur. Anna's Tuin en Ruigte is een initiatief van team Green Science Park om samen met studenten, bewoners en bezoekers een permacultuur in te richten, om biodiversiteit te stimuleren en actief kennis te genereren en delen over de natuur en alternatieve vormen van landbouw. Ook is Anna's tuin een plek waar je alleen of in gezelschap heerlijk van de natuur kunt genieten.

 

 

Looks van het terrein

Het terrein is ontworpen door Maike van Stiphout van DS Landschapsarchitecten. De entree is gemaakt door studenten van de Academie voor Bouwkunst onder begeleiding van Machiel Spaan.